U wilt scheiden. Wat nu?

U en uw partner hebben besloten om uit elkaar te gaan. Een besluit met nogal wat consequenties. Allereerst moet er een aantal zaken worden geregeld. Bijvoorbeeld: wie gaat waar wonen? Wie ‘krijgt’ de kinderen? Hoe gaat het straks met het geld? Hoe worden boedel en vermogen verdeeld? Deze eerste periode kan heel chaotisch en emotioneel zijn. Verdriet, boosheid, teleurstelling, frustratie en zelfverwijt wisselen elkaar af. U twijfelt misschien over alle beslissingen die u moet nemen. En ook al gaan uw partner en u uit elkaar, het is toch van belang – voor u allebei – om dit op een goede, respectvolle manier te doen, zeker als er kinderen in het spel zijn. Des te eerder zult u ook de draad van uw leven weer op kunnen pakken. Scheiden doe je samen, hoe vreemd dat ook klinkt. Als gespecialiseerd scheidingsmediator/familierechtadvocaat kunnen we u hierin bijstaan en adviseren.

We kijken altijd wat het beste bij uw situatie past: scheidingsmediation, ieder een eigen advocaat of een overlegscheiding (collaborative divorce). Samen gaan we op zoek naar constructieve oplossingen. Daarbij zullen we altijd proberen om de scheiding in goede samenwerking te regelen. We zeggen altijd: u kunt zelf meer aan dan u denkt. Zo komen we tot een samenwerkingsafspraak. Wat kunt u alvast zelf regelen? Wat doen wij?

Besluit u te gaan scheiden, dan zijn er drie mogelijkheden: scheidingsmediation, ieder een eigen advocaat of de overlegscheiding (collaborative divorce).